Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bana filmini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Hiç düşündünüz mü, hangi film sizi anlatıyor ya da bir film hayatınızı değiştirebilir mi diye...
Hiç şüphesiz, izlediğimiz filmler hayatımızı bir şekilde iyi ya da kötü etkiliyor. Filmi izledikten sonra bazılarının konuşması ve tarzı, bazılarının ise hayata bakışı değişebiliyor. Eğer ki tutkulu bir sinema severseniz, ilham kaynağınız ister istemez favori filminiz oluyor. İşte o hayatımızı etkileyen filmler:

ISSIZ ADAM
Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği 'Issız Adam' filmi çıktı çıkalı hissiz adamların sayısı çoğaldı. Filmdeki karakterle kendini özdeşleştiren ne çok sayıda erkek varmış meğer. Modernleşen, Batılı'laşan Türkiye'nin değişen değer yargılarıyla birlikte bir de bu ıssız adamlar çıktı başımıza. 'Bağlanmaktan korkuyorum' diyen birilerini görürseniz, bilin ki hâlâ 'Issız Adam' sendromundan çıkamamıştır; koşarak uzaklaşın.

UCUZ ROMAN (PULP FICTION)
Quentin Tarantino'nun baş yapıtı; Uma Thurman'ın retro tarzı ve ojeleriyle de hafızalara kazınmıştı. Chanel 18 numara oje kullanan bir kız görürseniz, bilin ki 'Ucuz Roman' hayranıdır.

BAŞLANGIÇ (INCEPTION)
Christopher Nolan'ın efsane filmi 'Başlangıç', Leonardo DiCaprio'nun efsane performansıyla da akıllarda kalmıştır. 'Rüya görmekten korkuyorum' diyen birilerini görürseniz bilin ki 'Başlangıçseverdir.

İNCİR REÇELİ

Gençliğin günlük yaşamını etkileyen filmlerin en başında 'İncir Reçeli' gelir. Filmde izledikleri melankolik aşk, birçok genci incir reçeli yemeye teşvik ederken rakı içip gitar çalmaya özendirmiştir. Aynı zamanda erkeklerde 'Ben bağlanamıyorumculuk', kadınlarda ise 'Kimseye aşık olamayan bu erkeği kendime aşık etmeliyimcilik' akımını başlatmıştır. Sosyal paylaşım sitelerinde 'Uzun zamandır kimseyim' yazısını görürseniz; hangi filmi sevdiğini sorun, favori filmi yüzde 100 'İncir Reçeli'dir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA